top of page
Figures personalitzades 3D Escaneig i reproducció de persones i tot tipus d'objectes reals

Utilitzem tecnologia d'escaneig i impressió 3D per a figures de persones, objectes i elements industrials, així com la seva reproducció a escala

Solucions 3D aplicades a escultura, arts plàstiques i patrimoni

Digitalizacón d'elements artístics reproduint amb exactitud i precisió a diverses escales. El procés de digitalització es es pot realitzar parts, tenint en compte les dimensions originals de l'objecte, per poder crear la malla completa de superfície definitiva que va permetre la impressió 3D realista en polímer. Hem treballat amb notables escultors com Jorge Egea, Albert Madaula i els tallers de Artbona. També hem realitzat reproduccions de notables escultors històrics com Josep Llimona, Josep Clarà, Josep Thorak i altres.

Obtenció de dades:

Aquesta tecnologia funciona llampada un patró de quadrícula de llum sobre un objecte, on es distorsiona segons la topografia o forma de l'element. El patró distorsionat després es reflecteix en l'escàner, on es mesura.

 

Cada espurna de llum proporciona punts XYZ o polígons. A mesura que s'escaneja un objecte des de diversos angles, les dades dels diferents flaixos es fusionen usant models matemàtics per crear un model digital.

 

Les dades d'escaneig processats, en forma d'un núvol de punts o malla, es poden utilitzar per a una sèrie d'aplicacions, que inclouen mesurament, visualització i animació, arxiu digital i impressió 3D. Fins i tot es pot usar per fer un procés de fosa de cera perduda en el qual es crea un model STL de l'objecte i s'imprimeix en 3D en cera, que després es fa servir per fondre l'objecte en altres materials.


Utilitat i ocupació:

 

Els escàners 3D de llum estructurada són una eina flexible per escanejar una àmplia gamma d'objectes en diferents mides i formes. Ideal per:

 

  • Superfícies orgàniques altament detallades

  • Objectes fràgils que no poden ser tocats físicament per un dispositiu de mesurament.

  • Escaneig en volum: es poden automatitzar per escanejar a alta velocitat.

  • Documentar elements arquitectònics i industrials per a ser incorporats en plataformes BIM (Building Information Modelling)

 

El tipus d'escaneig de llum estructurada que ha d'usar dependrà d'altres característiques de la superfície, com la reflectivitat, la transparència i la rugositat.

Aquesta tecnologia permet als museus arxivar ràpidament les seves col·leccions digitalment i compartir-les a l'ordinador amb qualsevol persona arreu del món.

Escaneig 3D i digitalització escultures, impressió 3D, Barcelona
Escaneig 3D i digitalització escultures, impressió 3D, Barcelona
Escaneig 3D i reproducció escultures, impressió 3D, Barcelona

Escaneig 3D i reproducció "El desconsol" - Josep Llimona

Escaneig 3D i digitalització escultures, Jorge Egea

Escaneig 3D, digitalització i reproducció escultures, impressió 3D, Barcelona

Escaneig 3D i reproducció "La deessa" - Josep Clarà

Escultura "Hèrcules" Albert Madaula. Impressió 3D d'elements artístics. escàner 3D
  • Facebook Labs3D
  • Twitter Labs3D
  • Instagram Labs3D
  • Youtube Labs3D

Escaneig 3D i reproducció escultura "Hèrcules" Albert Madaula

bottom of page