top of page
Figures personalitzades 3D Escaneig i reproducció de persones i tot tipus d'objectes reals

Utilitzem tecnologia d'escaneig i impressió 3D per a figures de persones, objectes i elements industrials, així com la seva reproducció a escala

Escaneig 3D i Enginyeria inversa d'elements i peces

Enginyeria inversa de peces mecàniques mitjançant tecnologia 3D: La tecnologia escàner làser i escàner 3D és una eina indispensable per a sectors com de metrologia industrial, la possibilitat d'obtenir un model virtual completament fidel a l'original en alta resolució obre un camp de possibilitats enorme per diferents disciplines . Un cop obtingut el model digital és possible reproduir-lo en diferents materials mitjançant el fresat CNC, impressió 3D o per fer modificacions de disseny. Realitzem la digitalització d'elements d'indústria reproduint amb exactitud i precisió a diverses escales, mitjançant el procediment d'enginyeria inversa per obtenir informació o un disseny a partir d'un producte, a fi de determinar de què està fet, què ho fa funcionar i com va ser fabricat.

Per a la captura de la informació fem servir escàners làser 3D, obtenint informació que després de ser processada pot lliurar-se com fitxers paramètrics llestos per ser utilitzats en CNC.

El escaneo de piezas 3D en alta definición es el proceso de convertir objetos físicos en modelos digitales precisos, permiten capturar de forma rápida y precisa la forma y geometrías de su objeto. Este proceso proporciona una represen-tación digital completa de su pieza para ser utilizada en ingeniería inversa, inspección de calidad o en cualquier punto de un ciclo de fabricación típico.

L'escaneig làser produeix un núvol que consta de milions de punts en l'espai 3D. Aquests punts 3D es poden convertir fàcilment en un arxiu STL per ser usar-los en conservar les seves dades o per a imprimir en 3D en qualsevol escala. No obstant això, les dades de malla per si mateixos no es poden editar o manipular fàcilment sense un programari molt especialitzat. Mitjançant programari es pot convertir completament les dades escanejades en 3D en un model de CAD paramètric útil. Amb el model paramètric es pot obrir el model amb un programari d'edició (p.e. SolidWorks), accedir a l'arbre de característiques i editar fàcilment esbossos i característiques de el disseny.

 

L'escàner 3D és ideal per a enginyeria inversa. Les dades recopilades es projecten com un núvol de punts, que és una imatge tridimensional de l'objecte escanejat. Això ens permet crear conjunts virtuals que permeten detectar la superposició i comprovar l'ajust de les peces.

 

Es pot usar un escàner 3D per escanejar / analitzar un objecte o entorn de l'món real per recopilar dades sobre la seva forma i possiblement la seva aparença (color i / o textura). Les dades recopilades es poden utilitzar per construir un model digital 3D.

 

El nostre procés de treball:
Un cop haguem escanejat la peça, els nostres especialistes en modelatge 3D començaran a treballar amb el núvol de punts per crear un Model Sòlid. Els models resultants es poden importar a gairebé qualsevol paquet de programari CAD com Podent ser utilitzats pels programari de modelatge més habituals com Autocad, Revit, Archicad, Solidworks, Tekla, Inventor, etc.

Els models es poden utilitzar per generar plans a mida o fabricar peces de recanvi. Les solucions d'impressió / mecanitzat 3D també s'analitzaran en funció de la seva necessitat i els materials de la peça.

 

Consideracions per al procés:
Mida de la peça

Reflectivitat de la peça.

Accessibilitat de la peça: ¿escanejada al lloc? ¿Està en ús?

lliurables desitjats

Cronograma d'el projecte


Beneficis de la digitalització 3D:

  • Resultats altament precisos.

  • Mesurar i modelar peces úniques.

  • Crear fàcilment rèpliques o motlles de fabricació

  • Estalvi de costos: la captura / modelatge porta des del conceptualització fins a la fabricació ràpidament

  • Documentació digital de les seves peces en cas de fallada.

Peça industrial escanejada 3D, Enginyeria inversa, Escaneig 3D, Impressió 3D, Escàner 3D, impressora 3D, Barcelona
Enginyeria inversa - Model de malla
Enginyeria inversa - model definitiu, Barcelona
Parametritzat enginyeria inversa
Peça industrial escanejada 3D, Enginyeria inversa, Escaneig 3D, Impressió 3D, Escàner 3D, impressora 3D, Barcelona
Enginyeria inversa peça escanejada, Escaneig 3D, Impressió 3D, Escàner 3D, impressora 3D, Barcelona
Enginyeria inversa model de malla, Escaneig 3D, Impressió 3D, Escàner 3D, impressora 3D, Barcelona
Enginyeria inversa model definitiu, Escaneig 3D, Impressió 3D, Escàner 3D, impressora 3D, Barcelona
bottom of page